Digitale gastvrouw voor de ouderenzorg

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Een vriendelijke "dame" heet je welkom als je het verzorgingshuis binnentreedt. In een oogwenk vertelt ze je de weg naar de receptie, de verschillende afdelingen en het restaurant. In één moeite door krijg je ook de laatste nieuwtjes van het huis voorgeschoteld samen met een overzicht van de activiteiten voor de bewoners. Wachtend bij de receptie vertelt ze je geduldig over het verzorgingshuis en de vooruitstrevende eigenschappen van het verzorgingsprogramma. 

 

Wat is de toegevoegde waarde van Digital Signage in de ouderenzorg? Is het plaatsen van digitale beeldschermen een 'nice to have' of heeft het ook daadwerkelijk een functie? 

Een eerder gesprek met een directeur van een zorginstelling vertelt dat Digital Signage op veel vlakken een meerwaarde heeft.

"De attentiewaarde van de berichten die we tonen op de beeldschermen is groter dan wanneer we deze berichten op een poster of een prikbord laten zien. De leesbaarheid van de berichten is beter. Door de berichten vergezeld te laten gaan van een aansprekende foto of video valt het bericht eerder op. De bewoners voelen zich meer betrokken bij de activiteiten en we merken een duidelijk verschil in de opkomst."

 

Een bewoner komt voorbij en wordt door de "gastvrouw" op de hoogte gebracht van een gezellige muziekmiddag die vandaag wordt georganiseerd en iedereen is uitgenodigd. Na een vervelende tijd is dit een welkome en fijne afleiding. Ondertussen laat de "gastvrouw" foto's van de buurt van toen zien. Twee oude heren zijn er bij gaan zitten en halen samen oude herinneringen op.

 

"We maken ook gebruik van de wervende functie die uitgaat van de beeldschermen. Zo tonen wij beelden en informatie over wat wij samen met de bewoners ondernemen, een beeld zegt hier toch meer dan woorden. Hiermee krijgen bezoekers een beeld van de dynamiek die wij samen met de bewoners hebben en dit trekt merkbaar meer bewoners aan."

"Niet te onderschatten is ook het effect op het personeel. De kwaliteit van de zorg is van groot belang voor de organisatie. Elkaar scherp houden, aan afspraken houden en elkaar op de hoogte houden doen we op een dynamische wijze. Op plaatsen waar alleen het personeel komt staan beeldschermen waar wij elkaar op de hoogte houden van de resultaten en belangrijke informatie. Ook het personeel is zo altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en voelt zich meer betrokken bij de organisatie."

Aldus de directeur van de zorginstelling.

 

Niet veel verderop, maar niet zichtbaar voor de bewoners en bezoekers van het huis, geeft de "gastvrouw" het personeel tips om het zware werk zo prettig mogelijk te maken. Het personeel dat zo naar huis vertrekt wordt vertelt een paraplu mee te nemen want er zijn buien op komst. De "gastvrouw" wordt zeer gewaardeerd en zorgt iedere dag weer voor de nodige informatie.

 

Digital Signage vervult meerdere functies en versterkt de interne communicatie. Informatie op beeldschermen wordt sneller gezien en gelezen en wordt langer onthouden. De kwaliteit van de schermen die momenteel op de markt zijn vergroten daarnaast ook de leesbaarheid van de informatie. Beeldschermcommunicatie heeft ook een bindende factor. Medewerkers maar ook bewoners voelen zich meer verbonden met het verzorgingshuis wanneer er aantrekkelijke en actuele informatie wordt aangeboden.

 

Onderweg naar de afdeling van mijn ouders vertelt de digitale "gastvrouw" mij dat het besmettelijke Norovirus op de afdeling heerst. De bewoners maken het goed maar uit voorzorg kan er geen bezoek ontvangen worden. Als tegemoetkoming wordt in de brasserie een kopje koffie of thee aangeboden.
De "gastvrouw" toont in de brasserie overheerlijke lunchgerechten en ik laat me verleiden de lunch in de brasserie te gebruiken. Handig, het scherm bij de brasserie toont na het aanraken van het gerecht informatie over allergenen en gluten. 

 

Screen-Editor van EyeSystems biedt een stabiel platform waarmee u al uw wensen op gebied van beeldschermcommunicatie kunt invullen. De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats. Eenvoudig te beheren waarbij ook medewerkers van bijvoorbeeld een andere afdeling, een andere vestiging of de schoonheidsspecialiste een deel van de content kan beheren. Dit in combinatie met de vele mogelijkheden om externe bronnen te koppelen maakt Screen-Editor uitermate geschikt om de brede communicatiebehoefte van de zorginstelling kracht bij te zetten. 

 

Na een prima lunch is het tijd om te vertrekken naar mijn volgende afspraak. Bij de uitgang toont de "gastvrouw" de laatste filemeldingen en de vertrektijden van de plaatselijke buslijnen. Bij de nieuwsberichten wordt vermeld dat volgende week maandag de afdelingen weer open zijn voor bezoek. Buiten is het inmiddels droog en begint de zon weer te schijnen. Het is hier goed geregeld. 

 

Maak ook vrijblijvend kennis met EyeSystems en maak een afspraak om onze demo bij u op locatie te zien! Neem hiervoor contact op via telefoonnummer 085-3030960 of stuur ons een berichtje met uw contactgegevens via het contactformulier.