Communicatie tijdens een Turnaround

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het inzetten van beeldschermen als communicatiemiddel tijdens een Turnaround bewijst in de praktijk steeds weer een bijzonder effectieve oplossing te zijn om snel en dus actueel informatie te kunnen delen. Uitvoerders en ondersteunend personeel ervaren de wijze van communicatie als makkelijk en duidelijk. De verantwoordelijke medewerkers voor communicatie zijn erg te spreken over de eenvoudige wijze van het plaatsen van informatie en het grote bereik van de informatie die op de beeldschermen te zien is.

Voldoende reden om dit onderwerp in dit artikel nader uit te lichten.

Turnaround

Met de hectiek voor en tijdens een Turnaround is communicatie een essentieel onderdeel om alle werkzaamheden snel en op de juiste wijze te laten verlopen. Dit geldt in het bijzonder voor wat betreft veiligheid en de voorschriften die tijdens een Turnaround van kracht zijn. De vraag is hoe deze informatie het best onder de aandacht wordt gebracht van de uitvoerders, onderaannemers en ondersteunende diensten op de werkvloer.

Email wordt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden nauwelijks gelezen en heeft derhalve minder impact op zaken als veiligheid en procedures. Posters en notities ophangen op centrale locaties is dan in veel gevallen een oplossing. De leesbaarheid en actualiteit hiervan is echter beperkt. Zeker wanneer er sprake is van een breed scala aan nationaliteiten onder de uitvoerders. Berichten op de posters en notities moeten dan in verschillende talen beschikbaar zijn.

Het inzetten van digitale beeldschermen is in deze situatie de ideale oplossing zodat informatie duidelijk leesbaar en actueel wordt aangeboden. Hierbij is het van belang een flexibel systeem in te zetten waarmee de schermen eenvoudig en centraal kunnen worden aangestuurd en worden voorzien van de meest recente informatie.

Beeldschermen zijn tegenwoordig makkelijk te plaatsen. Door de beeldschermen op strategische plaatsen te installeren wordt het bereik van de informatie enorm vergroot. Het restaurant neemt vanzelfsprekend een voorname plek in. Andere locaties zijn bijvoorbeeld de beveiligingsunits bij de ingang en de permit offices. Dit zijn locaties die iedereen meerdere keren per dag passeert en op deze wijze wordt men snel voorzien van de meest belangrijke generieke informatie, zo nodig in meerdere talen.

Botlek - panoramio (1)

EyeSystems Screen-Editor

Met Screen-Editor van EyeSystems is het mogelijk snel en flexibel een passende oplossing te bouwen. Informatie wordt vanaf een centrale locatie bewerkt en staat al binnen een minuut op de beeldschermen. 

Zo kunnen kritische items als veilgheid, voortgang, aantal resterende dagen etc. op dynamische en opvallende wijze worden getoond. Het aanbieden van informatie krijgt extra aantrekkingskracht door deze te combineren door 'infotainment' in de vorm van algemene nieuwsberichten zoals bijvoorbeeld sport en algemeen nieuws. Extra betrokkenheid wordt verkregen door foto's of video's te laten zien van gerealiseerde projecten of kentallen over de Turnaround. 

De oplossing van EyeSystems is bij uitstek geschikt om tijdens  een Turnaround in te zetten omdat het systeem via het Internet wordt beheerd. Het praktische voordeel hiervan is dat de verantwoordelijke personen voor het bijhouden van de informatie op de beeldschermen vanaf iedere locatie en op elk tijdstip kunnen updaten. Voorgaande projecten hebben uitgewezen dat dit een zeer relevante eigenschap van de oplossing is. Een Turnaround gaat immers 24x7 door.

Het systeem van EyeSystems is makkelijk te bedienen en na een korte instructie ben je in staat via Screen-Editor direct berichten te plaatsen en aan te passen. Door de korte leercurve van het systeem is het systeem snel toepasbaar en blijft er tijd over voor de andere werkzaamheden.

Ook zonder lokaal netwerk

Niet alle locaties kunnen worden voorzien van een koppeling met het lokale netwerk van een betreffende locatie. Met hulp van een 4G router is het in de meeste gevallen mogelijk ook op locaties waar geen netwerk aanwezig is toch dynamische informatie aan te bieden via de beeldschermen.

EyeSystems, een partner met ervaring

Inmiddels heeft EyeSystems al meerdere Turnarounds met veel succes voorzien van onze beeldschermcommunicatie oplossing. Een prettig bijkomend voordeel is dat de opbouw niet veel tijd in beslag neemt. Een groot deel van de voorbereidingen wordt in overleg met de opdrachtgever voorafgaand aan de installatie voorbereid. De installatie van de beeldschermen op locatie is binnen één dag geregeld waarna Screen-Editor direct gereed is voor gebruik.

Wij bereiden een installatie zo voor dat er al standaard templates klaar staan waarin u alleen nog de berichten en de eventuele foto's of videos hoeft te plaatsen. Nieuwsberichten en het weerbericht worden automatisch geladen en vragen geen verdere inzet. 

De voordelen op een rij:

  • Niet meer printen en dagelijks alle locaties voorzien van nieuwe informatie;
  • Met één druk op de knop informatie op alle aanwezige beeldschermen plaatsen;
  • Informatie op ieder moment van de dag en onafhankelijk van de locatie maken en updaten;
  • De attentiewaarde van de informatie merkbaar verbeteren doordat beeldschermen beter leesbaar zijn en aandacht trekken;
  • Laagdrempelige oplossing met hoge impact.

Meer weten over het toepassen van onze beeldschermcommunicatie oplossing tijdens een Turnaround? Neem vrijblijvend contact op met EyeSystems op 085-303960 of stuur een bericht via ons contactformulier.