een wachtkamerscherm biedt veel voordelen

De voordelen van een informatiescherm in de wachtkamer

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Tijdens de korte tijd dat een patient in de wachtkamer verblijft wil je natuurlijk dat het bezoek als prettig wordt ervaren. De patient kan tijdens het wachten geïnformeerd worden met informatie over de praktijk en over diensten die de praktijk daarnaast levert. 

 

Traditioneel wordt deze informatie aangeboden via posters, flyers en notities op een prikbord. De concurrentie met de Smartphone wordt hierbij meestal snel verloren. 

In de gesprekken met praktijkhouders en praktijkmanagers komt naar voren dat er behoefte is de patiëntervaring te verbeteren en communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. De wachttijd is daarin belangrijke omdat de patient in de gelegenheid is om nader kennis te maken met de praktijk. 

Door deze informatie aan te bieden via een beeldscherm wordt de attentiewaarde van de informatie sterk verhoogd. Wanneer de praktijkberichten worden gecombineerd met actuele nieuwsberichten en het laatste weerbericht wordt de aandacht voor de berichten langer vastgehouden. Een afwisselende samenstelling van berichten met aansprekende foto's helpt de berichten van de praktijk beter op het netvlies te krijgen.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gebruiksvriendelijk beeldscherm informatiesysteem wordt het bijhouden van de praktijkinformatie heel eenvoudig en levert dit al snel tijdswinst op ten opzichte van het uitwerken en uitprinten. De berichten zijn op deze wijze altijd actueel wat door de lezer wordt gewaardeerd.

Wil je meer informatie over de voordelen van een wachtkamer informatiescherm lees dan ook onze pagina wachtruimtes of bekijk onze folder.